A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Все одно доведеться платити!

Дата: 10.02.2021 14:53
Кількість переглядів: 267

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень проводиться робота по встановленю порушень вимог законодавства при призначенні та виплаті тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Встановлено, що жительці Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району, з якою після розлучення залишалася проживати дитина з Держбюджету безпідставно виплачено 26 тис. грн. як тимчасова допомога на утримання дитини, якщо батько дитини ухиляється від сплати аліментів, не має можливості утримувати дитину або його місце проживання невідоме. Тимчасова допомога призначалася на підставі заяви та доданих до неї документів, зокрема довідки виданої державною виконавчою службою про неотримання аліментів на утримання неповнолітніх дітей. В той же час, батько, який зобов’язаних утримувати свою дитину, отримував дохід та ухилявся від сплати аліментів.

Реагуючи на вказане, Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою заявлено позов на захист інтересів держави з вимогою стягнути з платника аліментів до державного бюджету кошти виплачені як тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Кам’янець-Подільським міськрайонним судом задоволено позовні вимоги Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі управління соціального захисту населення Кам’янець-Подільської райдержадміністрації та стягнуто на користь держави в розмірі 26 тис.грн.

 

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура                                                                   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора