Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Останній старостинський округ громади сьогодні відвідало керівництво Орининської сільської ради.

Дата: 02.03.2021 16:06
Кількість переглядів: 589

Фото без опису

Останній старостинський округ громади сьогодні відвідало керівництво Орининської сільської ради. У селах Шустівці, Чорнокозинці, Адамівка робоча група в першу чергу оглянула стан шкіл, дитячих садків, будинків культури, клубів, бібліотек та фельдшерсько-акушерських пунктів.

Основною проблемою освіти села Шустівці є нестача діток шкільного та дошкільного віку. Хоча заклад охайний та затишний, однак на разі в своїх стінах розміщує лише 11 діток: 5 школярів та 6 дошкільнят. Поспілкувавшись з старостою Михайлом Гасюком визначили основні гострі проблеми населених пунктів його округу та наголосили на тісній співпраці задля, перш за все, покращення рівня життя місцевого населення.

Заклади культури, як і здебільшого по всій громаді, потребують капітального ремонту. Так, якщо будинок культури села Шустівці знаходиться у задовільному стані, то у селі Чорнокозинці, на жаль, знаходиться у аварійному стані.

Загалом Шустовецький старостинський округ надзвичайно мальовнича частина громади, прекрасні краєвиди та ландшафти дають можливість у майбутньому розвивати тут туризм, адже село Чорнокозинці має багатовікову історію та багату культурну спадщину.

Працювати є над чим і перед новоутвореною громадою стоїть одна спільна мета – покращення рівня життя, освіти та благоустрою. Для досягнення позитивних змін потрібно багато і сумлінно працювати на всіх рівнях, кожному на своєму місці, не бути байдужим та перекладати відповідальність на інших. Усі великі справи починаються з маленьких кроків, однак разом крокувати легше.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора