A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Щодо попередження пожеж в природних екосистемах

Дата: 16.03.2021 15:12
Кількість переглядів: 555

З метою попередження пожеж у природних екосистемах та забезпечення пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей повідомляємо про неприпустимість випалювання сухої трави та спалювання сухостою, дерев та сміття.

Випалювання сухої рослинності має згубний вплив на стан навколишнього природного середовища, адже призводить до руйнування екосистеми (знищення рослин, комах, птахів та тварин), забруднення атмосферного повітря, погіршення якості ґрунту. Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-літній період.

Пожежі можуть виникати у лісових масивах, на торфовищах, сільгоспугіддях та інших територіях, що призводить до зниження захисних та водоохоронних властивостей лісу, знищуються лісові масиви, забруднюється атмосфера, порушується тепловий баланс, а в окремих випадках знищуються будівлі та гинуть люди.

Наголошуємо, що регулярні підпали зменшують біорізноманіття та порушують природну рівновагу. Саме тому, зважаючи на збільшення кількості загорянь у природних екосистемах та на відкритих територіях, закликаємо громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у спекотний період.

Нагадуємо, спалення сухої рослинності забороняється в Україні та передбачає відповідальність згідно діючого законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора