A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Про шкідливість використання штучних квітів на кладовищах, які розташовані на території Орининської сільської ради

Дата: 09.04.2021 08:10
Кількість переглядів: 505

Фото без опису

Депутат районної ради Сергій Богачик закликав Орининську громаду відмовитися від штучних квітів. Зі зверненням відповідного змісту він виступив на черговій сесії сільської ради, його одразу ж підтримали місцеві депутати та сільський голова.

Депутатський корпус та виконавчий комітет Орининської сільської ради закликає громаду не прикрашати могили померлих пластиковими квітами та вінками.

Така практика набуває масштабності напередодні Великодня, у ці дні пластик заполоняє кладовища. Люди прибирають могили та прикрашають новими штучними квітами, а старі, що вже втратили колір, - викидають.

Пам'ятайте, що померлим потрібна щира молитва, тиха згадка, а не пластикова прикраса.

Посадіть краще живі квіти, які колись любили ваші рідні. Нехай вони ростуть і прикрашають своєю природною красою місця де з Богом спочивають ваші близькі.

Просимо також священників закликати вірян не носити пластик на кладовище.

Дане питання підтримують комунальники, екологи, бо, якщо в містах пластикові вінки з кладовищ вивозять на смітник, то в селах їх просто спалюють.

Спалювати пластик ні в якому разі не можна, тому що це дуже негативно впливає на людей та довкілля.

Також не можна ці вінки закопувати, кажуть фахівці, бо час розкладу пластику та паперу, просоченого парафіном, дуже тривалий.

Тож будьмо свідомими та відповідальними!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора