A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

До уваги місцевих перевізників і вантажовідправників щодо габаритно-вагового контролю, в т. ч. у період підвищених температурних режимів

Дата: 16.07.2021 12:02
Кількість переглядів: 893

До уваги місцевих перевізників і вантажовідправників

щодо габаритно-вагового контролю, в т. ч. у період підвищених

температурних режимів

Габаритно-ваговий контроль – це контроль за проїздом великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів, що включає перевірку на відповідність встановленим законодавством нормативам вагових або габаритних параметрів таких транспортних засобів, наявності дозволу на рух за визначеними маршрутами, а також дотримання визначених у дозволі умов та режиму руху транспортних засобів.

З переліком нормативно правових актів, які регулюють питання вагового контролю можна ознайомитись за посиланнями:

1)https://dsbt.gov.ua/uk/storinka/normatyvno-pravovi-akty,

2) https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1534-20#Text.

Крім того повідомляємо , що з метою збереження покриття автомобільних доріг від руйнування та деформації в період спекотної погоди під дією вантажного автотранспорту в період підвищення температурних показників повітря понад 28°С, відповідно до законів України “Про дорожній рух”, “Про автомобільні дороги”, постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 року № 879, згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації від 20 травня 2021 року №512/2021-р “Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування в області”, розпорядженням введено тимчасове обмеження руху вантажного транспорту по більшості дорогах загального користування державного значення по всій території Хмельницької області за температури повітря вище +28 градусів з 10:00 до 22:00 години.

На автомобільних дорогах загального користування Хмельниччини встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.

Перечекати спекотний період можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками або скористатися Google мапою Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області: https://bit.ly/3tW0aKP.

Також водії можуть скористатися TIR-паркінгом. Мапа їхнього розташування за посиланням: https://bit.ly/2RZMRf2.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора