A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ЗА СПРИЯННЯ ПРОКУРАТУРИ ПРАВА ДІТЕЙ ПОНОВЛЕНО

Дата: 12.11.2021 11:32
Кількість переглядів: 392

ЗА СПРИЯННЯ ПРОКУРАТУРИ ПРАВА ДІТЕЙ ПОНОВЛЕНО

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою продовжуються вживатися заходи представницького характеру з питань захисту інтересів дітей. Встановлено в ОТГ   порушення вимог  ч. 10 ст. 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»,  ст. 21 Закону України «Про загальну середню освіту» та ч. 3 ст. 33 Закону України «Про дошкільну освіту»  в частині не забезпечення безкоштовним харчуванням пільгових категорій дітей.

Відповідно до ч. 10 ст. 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» (в редакції чинній на даний час) діти з числа внутрішньо переміщених осіб чи діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, які навчаються у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форми власності, забезпечуються безкоштовним харчуванням у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Пільгові умови оплати харчування дітей у закладах дошкільної освіти для багатодітних, малозабезпечених сімей та інших категорій, які потребують соціальної підтримки, надаються за рішенням органу місцевого самоврядування за рахунок коштів місцевого бюджету. Невиконання  діючих вимог законодавства призводить до порушення інтересів держави в частині гарантування забезпечення належного захисту прав пільгової категорії дітей.

За результатами виявлених порушень, прокурором  заявлено позовну заяву до Староушицької селищної ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити дії спрямовані на забезпечення дітей пільгової категорії безкоштовним харчуванням, яка розглянута та задоволена, права дітей поновлено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора