A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Регіональний форум шкільного харчування

Дата: 15.11.2021 14:39
Кількість переглядів: 233

    У рамках  Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі, 13 листопада 2021 року у м. Львові було організовано регіональний форум «Реформа шкільного харчування».

  До складу делегації від Орининської сільської ради ввійшли Гузій В.А., спеціаліст відділу освіти КТМС  з питань організації харчування у освітніх закладах та Середа І.М., директор Кадиєвецького ліцею.

     Під час форуму йшлося про складові реформи, оновлення нормативної бази, безпечність та якість, ресурсне забезпечення, культуру здорового харчування, строки реалізації реформи та очікуваний результат. Важливим аспектом реформи є моніторинг її впровадження, яким опікується, зокрема, Держспоживслужба. Завдяки моніторингу вдалося не лише виявити слабкі місця в матеріально-технічному забезпеченні шкільного харчування, але й напрацювати цінний досвід розв’язання актуальних проблем.

    Під час форуму продемонстрували приготування їжі на новому обладнанні, яке дозволяє швидше приготувати велику кількість порцій і забезпечити їх свіжість. 4 кухарі протягом 45 хвилин приготували страви з нового шкільного меню для майже 700 чоловік. Серед страв були курячі і рибні котлети, булгур, плов з куркою, два види овочевих салатів, гречка з м’ясом, овочевий суп та десерт.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора