A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Застосування РРО при реалізації технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту

Дата: 24.12.2021 12:09
Кількість переглядів: 466

Застосування РРО при реалізації технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту

Кам’янець – Подільська ДПІ звертає увагу платників податків, що змінами в законодавстві (Закон №1791-VIII) передбачено, що платники єдиного податку другої та третьої груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, повинні застосовувати РРО/ПРРО незалежно від обсягу отриманого доходу від продажу.

При цьому термін «технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту», для цілей Закону про РРО вживається у значенні, наведеному в Законі України «Про захист прав споживачів» від 12.05.1991 р. № 1023-XII. Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 № 231 "Про затвердження переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій".

Тож "єдинщики" –  другої та третьої груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, повинні  застосовувати РРО/ПРРО в обов’язковому порядку незалежно від обсягу отриманого доходу від такого продажу. 

                                                                                                   Кам’янець –Подільська ДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора