A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець–Подільське районне управління ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

Дата: 13.08.2021 15:00
Кількість переглядів: 1000

Про забезпечення протипожежного

захисту нового урожаю  

 

          Під час жнивної кампанії 2020 року на території держави виникло більше 40 пожеж на хлібних масивах, 1 пожежа в місцях зберігання та переробки зернових, 3 пожежі в місцях зберігання грубих кормів, внаслідок яких знищено більше 423 га зернових на корені та 158 т грубих кормів. Загальна сума прямих матеріальних збитків складає понад 4,2 млн. грн.

          На території області, протягом жнивної кампанії 2020 року виникло 2 пожежі хліба на корені, внаслідок яких знищено 22 га ранніх зернових, а також 8 випадків горіння стерні, соломи та післяжнивних залишків, якими завдано матеріальні збитки на суму понад 700 тис. грн.

Вже у поточному році зареєстровано 3 випадки горіння хліба на корені, 5 випадків горіння стерні, соломи та післяжнивних залишків та 1 пожежа в місцях зберігання та переробки зернових.

Однією з основних причин пожеж хліба на корені є порушення правил пожежної безпеки, зокрема свідоме спалювання стерні, пожнивних залишків під час жнивної кампанії.

Щорічно в області проводиться робота щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів переробки та зберігання врожаю, однак ще жодний рік не обійшовся без пожеж хліба на корені та післяжнивних залишків.

Так, протягом 2021 року працівниками Кам’янець-Подільського районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області проведено перевірки 39 сільгосппідприємств щодо додержання та виконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки розташованих на території                                 Кам’янець-Подільського району. Основними характерними недоліками під час здійснення заходів є:

  • Не обладнано приміщення підприємств системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації) у відповідності до ДБН В.2.5-56-2014 «Системи протипожежного захисту».
  • У будівлях, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечать І групу вогнезахисної ефективності.
  • Будівлі не повній мірі забезпечено пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
  • Не дозабезпечено приміщення в повній мірі первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
  • Водонапірні башти не обладнано пристроєм для відбору води пожежно-рятувальною технікою в будь-яку пору року.
  • З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у закладі не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.

Інформую у порядку здійснення функції запобігання надзвичайним ситуаціям.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора