A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Держпродспоживслужба інформує

Дата: 25.02.2021 10:46
Кількість переглядів: 304

Фото без опису

Держпродспоживслужба інформує

    Доводимо до відома власників тварин, що відповідно до вимог  Законодавства України, ідентифікації та реєстрації підлягають усі сільськогосподарські тварини, які перебувають, розводяться або утримуються на території України. Переміщення тварин (купівля/продаж, здача на забій) може здійснюватись лише коли тварина ідентифікована, зареєстрована в Реєстрі та на неї видано паспорт.

    Для того щоб ідентифікувати тварину необхідно звернутись до лікаря державної ветеринарної медицини, що обслуговує Ваш населений пункт, який допоможе Вам заповнити письмове замовлення встановленої форми на проведення ідентифікації та реєстрації тварини.  Далі на кожне вухо тварини буде прикріплено бирку єдиного зразка, на кожній з яких буде вказаний ідентичний ідентифікаційний номер, що дасть змогу ідентифікувати тварину. В подальшому буде заповнено реєстраційну картку великої рогатої худоби в якій будуть зазначені дані  про стан здоровя тварини, епізоотичний статус господарства та занесено інформацію в Єдиний державний реєстр тварин, оформлено та видано паспорт на тварину.

    Кожна тварина повинна бути ідентифікована не пізніше семи днів від моменту її народження, але не раніше, ніж тварина залишить господарство. При втраті твариною однієї бірки, або пошкоджені ідентифікаційного номеру нанесеного на ній, необхідно звернутись до фахівця, що проводив ідентифікацію тварини та замовити дублікат бірки.

    При продажі, купівлі, здачі тварини на забій, необхідно звернутись до державної лікарні ветеринарної медицини для отримання супровідних ветеринарних документів на тварину, заповнення відомості переміщення та зворотнього боку її паспорта.

    За порушення вимог законодавства України з питань ідентифікації та реєстрації тварин власниками/утримувачами великої та дрібної рогатої худоби, свиней та коней статтею 107-2 Кодексу України про адміністративне правопорушення передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора