A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура інформує

Дата: 09.08.2021 13:23
Кількість переглядів: 666

Засуджено шахрая, який за схемою «Ваш родич в біді» ошукали мешканців м. Кам’янця-Подільського

 

Прокурорами Кам’янець-Подільської окружної прокуратури у суді доведено вину жителя Миколаївської області у шахрайстві, вчиненому повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Упродовж березня 2021 року ввечері на стаціонарний телефон мешканців м. Кам’янця-Подільського зателефонували невідомі та повідомили неправдиву інформацію про необхідність надання дорого вартісної невідкладної медичної допомоги у зв’язку із ДТП їх донці, сину та онучці.

Розгублені потерпілі, не розмірковуючи, погодились передати їм гроші, а також золоті вироби і в подальшому повідомили свої адреси.

Таким чином шахраї заволоділи усіма збереженнями потерпілих – коштами у національній та іноземній валюті, а також золотими виробами на загальну суму 208 тис. грн.

Завдяки злагодженості правоохоронців за декілька днів встановлено особу одного із зловмисників та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Як повідомив перший заступник керівника окружної прокуратури Павло Маслюк, вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду, який набрав законної сили, шахрая засуджено до 2 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в області.

 

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора