A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

За полювання у заповіднику – покарання та конфіскований автомобіль

Дата: 22.08.2022 09:27
Кількість переглядів: 484

За полювання у заповіднику – покарання та конфіскований автомобіль

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконного полювання на території природно-заповідного фонду   ( ч. 2 ст. 248 КК України).

Так, у березні минулого року працівники поліції виявили групу браконьєрів під час перевезення продукції полювання. Зокрема, під час огляду автомобіля марки «DaewooMatizZNH» правоохоронці помітили в салоні розділену тушу дикої тварини – Європейської косулі та заборонені знаряддя та засоби для полювання: ножі, дороговартісні рушниці з електронним прицілом, патрони та гільзи від них, металевий капкан, тепловізійний монокуляр та інше мисливське спорядження.

Мало того, що група зловмисників полювала у заборонений час, із використанням заборонених знарядь та засобів, вони робили це на території національного природного парку «Подільські Товтри» та використали автомобіль.

Чемеровецький районний суд погодився з позицією прокурора щодо доведеності вини обвинувачених та вироком суду визнав їх винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.248 КК України, призначивши покарання у межах санкції статті.

Окрім того, суд застосував спеціальну конфіскацію майна, яке було використано як знаряддя злочину, а саме: транспортний засіб та ще понад 10 одиниць допоміжних засобів які згідно вироку буде передано в дохід держави.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора