A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ

Дата: 13.10.2022 08:28
Кількість переглядів: 94

Інформація зазначена в одноразових деклараціях не підлягає розголошенню

Кам'янець-Подільська ДПІ  ГУ ДПС У Хмельницькій області нагадує, що відомості, які містяться у одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах не підлягають розголошенню контролюючим органом, його посадовими особами без письмової згоди декларанта.

Це передбачено п. 17 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, зокрема відомості, що містяться у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, подані згідно з підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню контролюючим органом, його посадовими особами без письмової згоди декларанта, крім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду. За розголошення такої інформації, у тому числі внаслідок службової недбалості або допуску до інформації інших осіб, які не мають такого права, а також незаконне використання таких відомостей посадові особи контролюючого органу, притягаються до цивільної, адміністративної, кримінальної та іншої відповідальності згідно із законом.

Корисне для бажаючих встановити ПРРО

Кам'янець-Подільська ДПІ  ГУ ДПС У Хмельницькій області нагадує платникам, що при здійсненні певних видів діяльності встановлено обов’язок використання РРО або ПРРО.         

           Програмний реєстратор розрахункових операцій (далі - ПРРО)  забезпечує  створення  та  реєстрацію  фіскальних  чеків,    друк та відправку фіскальних чеків покупцям на пошту або у месенджери, використання сканера штрих-кодів, а також  використання  різних форм розрахунку (і готівка, і картка.).  

Користувачі ПРРО вже переконалися у легкості додавання товарів та послуг у фіскальний чек,  простоті оформлення знижки на окремий товар або всю суму чека, в можливості продажу товарів/послуг, відсутніх в довіднику номенклатури. При цьому, Державна податкова служба України (далі - ДПС ) надала можливість використовувати безкоштовний програмний продукт. Крім того, ДПС постійно працює над вдосконаленням запропонованого сервісу.  Для використання ПРРО потрібно зробити всього декілька кроків.

Отже, для використання безкоштовної версії ПРРО розробленої ДПС України, потрібно зробити всього три кроки.

Крок 1. Завантажте та встановіть програмне забезпечення ПРРО відповідне операційній системі вашого пристрою — з AppStore для iOS (версії 15 або новіше), з PlayMarket для Android (версії 8.1 або новіше), з вебпорталу ДПС для Windows (версії 7 SP1 або новіше). Для використання вебверсії перейдіть за цим посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/620607.html

Крок 2. Переконайтесь, що ви подали через Електронний кабінет, ЄВПЕЗ наступні форми:

- 20-ОПП «Повідомлення про об'єкти оподаткування…» (F1312004 для ФОПів, J1312004 для юросіб);

- 1-ПРРО «Заява про реєстрацію ПРРО» (F1316604 для ФОПів, J1316604 для юросіб);

- 5-ПРРО «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа» (F1391802 для ФОПів, J1391802 для юросіб);

Крок 3. Запустіть застосунок та авторизуйтесь за допомогою КЕП, який було вказано в формі 5-ПРРО.

Детальніше за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/620607.html

Працюйте без порушень!

      Кам’янець-Подільська ДПІ

ГУ ДПС у Хмельницькій області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора