A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Податкова інформує: щодо правильності заповнення платіжного документа на сплату податків «Призначення платежу»

Дата: 27.01.2023 10:06
Кількість переглядів: 70

 

Податкова інформує: щодо правильності заповнення платіжного документа на сплату податків «Призначення платежу»

Кам'янець-Подільська ДПІ  ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що нараховані і сплачені суми податків, зборів та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску обліковуються в інтегрованих картках платників (ІКП), які відкриваються органами ДПС за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками.

Для того, щоб сплачена сума вірно відобразилася в ІКП платника податків, необхідно чітко дотримуватись вимог наказу МФУ від 24 липня 2015 року № 666 (із змінами) «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів». В цьому Порядку в доступній формі описано як правильно заповнювати поле платіжного документа «Призначення платежу».

Звертаємо увагу, що саме поле «Призначення платежу» використовується для обліку сплачених сум в ІКС «Податковий блок» для ідентифікації платника податку та занесення сплаченої суми до його ІКП. В разі некоректного заповнення цього поля сплачена сума буде обліковуватись окремо як нез’ясована, а в ІКП може виникнути податковий борг, на який буде нараховуватися пеня та штрафні санкції за несвоєчасну сплату платежу. Навіть у випадку уточнення призначення нез’ясованого платежу на підставі заяви платника  така сума буде внесена до ІКП платника податків не раніше дати поданої ним заяви. За період існування податкового боргу в ІКП буде нараховано пеню та штрафні санкції відповідно до чинного законодавства.

Кам’янець-Подільська ДПІ                                                                                                 ГУ ДПС у Хмельницькій

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора