A A A K K K
для людей із порушенням зору
Орининська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ЯКІ ПІЛЬГИ НА ОПЛАТУ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ПЕРЕДБАЧЕНІ ДЛЯ ВДОВИ ЗАГИБЛОГО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ?

Дата: 01.03.2023 09:53
Кількість переглядів: 100

ЯКІ ПІЛЬГИ НА ОПЛАТУ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ПЕРЕДБАЧЕНІ ДЛЯ ВДОВИ ЗАГИБЛОГО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ?

Вдова загиблого Захисника України має право на пільги, визначені статтею 15 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, зокрема, на 50-відсоткову знижку з оплати комунальних послуг.

Пільга надається без урахування середньомісячного доходу на такі послуги:

  • з управління багатоквартирним будинком;
  • з постачання та розподілу природного газу, електричної і теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;
  • на оплату абонентського обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньо-будинкових систем про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об'єднання співвласників, житлово-будівельний (житловий) кооператив, та витрат на комунальні послуги в такому будинку;
  • на придбання твердого палива і скрапленого газу.

При розрахунках плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 кв. м на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. м на сім'ю.

Якщо ж дружина є непрацездатною і проживає у сім'ї, яка складається лише з непрацездатних осіб, 50-відсоткова знижка за користування газом для опалювання житла надається на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. м на кожну особу, яка має право на знижку оплати, та 21 кв. м на сім'ю).

📌 Важливо!

Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо надаються незалежно від виду житла чи форми власності на нього.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора